Ще има ли отново война в Америка

Светът е в необичайна обстановка.Всички сме в стрес от пандемията .

В САЩ има почти 40млн. безработни . На фона на всичко това , случващото се в САЩ е напълно норална реакция-

каза Соломон Паси, бивш външен министър за Нова тв.

В историята на САЩ непрекъснато има протести . В момента по-различното е ,че протестиращите не само палят и трошат, но и крадат. Това показва, че американците изнемогват икономически.

Тръмп прави всичко, за да бъде преизбран. И Вероятно така ще стане . Той умее виртуозно да подгрява електората си и да игнорира тези , които няма да гласуват за него. И външната му политика е такава- на крайностите.

Такива проблеми е имало и ще има . САЩ е единтствената страна с гражданска война срещу робството. Расовият проблем съпровожда създаването на САЩ. Той не е решен, но пък САЩ имат политика в тази посока.

САЩ разделят малцинствата на квоти и им осигуряват равни въможности - в университетите, в администрацията.

Няма втора опасност от втора гражданска война , след1865г. Това сега е нормален демократичен живот в една страна с контрол на институциите - има президент, конгрес, сенат, 37 служби по сигурността. Те са свързани и се контролират взаимно.

Епохалното събитие всъщност в САЩ е космическото събитие. Това, че частен кораб се скачи с Международната космическа станция. Илън Мъск е повече САЩ, отколкото който и да е американски президент-каза Паси