Каракачанов се оттегля, предлага трима да го заместят

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов предлага предстоящият Конгрес на партията, да избере трима съпредседатели на Организацията - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди.

Това написа Каракачанов на страницата си във Фейсбук.

В това ръководство като секретар място трябва да има и Юлиан Ангелов, който като организационен секретар ръководеше щабовете на всички предизборни кампании през последните 10 години, пише Каракачанов.

Конгресът на ВМРО е на 12 февруари.

Настъпи времето по-сериозно да ангажираме поколението от сегашните ръководни структури на ВМРО, което натрупа политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт, подчертава Каракачанов.

"Колкото до мен, аз нямам намерение да излизам в политическа пенсия и ще продължавам да работя активно за авторитета на ВМРО и за каузите, за които ВМРО е воювала в своята 128-годишна история, воюва и до днес. Ще заема своето място такова, каквото ми отредят Конгресът и членовете на Организацията", заявява Красимир Каракачанов.

Той посочва, че за по-голяма оперативност ще предложи да бъде намален съставът на Организационния съвет от 100 на максимум 60-70 души, а и на Изпълнителния комитет, който в момента е 17.
Според лидера на ВМРО 2021 година е била трудна за Организацията.

"Но тя беше функция от изминалите четири сложни и в същото време ползотворни за каузите ни години, в които ВМРО беше в законодателната и изпълнителната власт. Имахме 12 народни представители, имахме зам.-министри, имаме кметове на общини и кметства, общински съветници в цялата страна", посочва той.

Каракачанов отбелязва, че това са били динамични години, в които са се преборили да премахнат фигурата на вечния длъжник, да въведат данъчните облекчения за семействата с деца, както и устойчивото повишаване на доходите в последните години, в това число и пенсиите.

Според него, благодарение на ВМРО са поставени ясни и категорични условия за членството на Македония в ЕС. Така направихме възможна една обща твърда позиция, с която, както виждате, се съобразяват и днешните управляващи", коментира Каракачанов.