Двама оцелели разказват за огнения ад на "Струма"

Годеници оцеляват като по чудо в ужасяващата катастрофа с македонския автобус, в който загинаха 46 души. Заради късния час повечето от пътниците са били заспали, пише Днес,бг.

Лулезим Сюлеймани и годеницата му Медин са от две села в района на Куманово. Двойката била на задната седалка. Медин спи, но за щастие Лулезим е буден, когато се случва най-лошото.

Пред телевизия "Алсат" той разказва как е осъзнал какво се случва и е успял да счупи страничния прозорец с аварийния чук. След това той издърпал Медин, която е с два счупени крака и не е можела да ходи.

"Докато автобусът вървеше , той се удари в тротоара от дясната страна, гумите на автобуса се спукаха и започна да избухва пожар, имаше много дим. Тогава автобусът се премести 20 метра вляво и спря сам. Хората започнаха да кашлят да повръщат, да крещят като във филми на ужасите ", разказва той. "Извадих годеницата си и още петима души."

"Не знам, спях и изведнъж чух пътниците да плачат и викат. Лулезим счупи стъклото и не знам как се измъкнах. Когато видях, че е отворено стъклото зад главата ми, скочих бързо. Черният дим беше като взрив на бомба. Всички спяхме, беше около два през нощта. Чух деца да плачат, имаше много деца", спомня си Медина.

Двамата станали свидетели как автобусът изгаря напълно. Сега те са настанени в "Пирогов", пише Днес.бг.