Катерим се по кривата на заразата, още 51 заразени с коронавирус

България се катери, макар и не стръмно, по кривата на заразени с COVID-19. 51 са новите случаи на коронавирус за денонощието, 16 от които са в болница. Общо 966 са установените до момента у нас, съобщи на брифинг на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Увеличението на инфектираните спрямо вчерашния ден е с 5,6%.

Излекуваните вече са 170 души, през последните 24 часа обаче са починали още двама души болница "Св. София" - мъж на 71 години с придружаващи заболявания, и пациент от ВМА, със сърдечна недостатъчност и белодробни заболявания.

София остава най-голямото огнище с 556 случая, 144 от тях са в болница, 22 в интензивни отделения.

Рязко покачване на случаите има в Плевен, то се дължи на открита зараза в шивашкия завод "Мизия", където работят над 1000 души, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той обясни, че на 15 април в болница е настанена работничка със симптоми на COVID-19. Направеното изследване на хората, с които тя е контактувала, е показало заразени двама членове на семейството й, а на 19 април е станало известно, че четирима от работещите в предприятието също са положителни.

Вчера се разбра, че от изследваните 33 проби има 19 положителни, като всички, с изключение на един техник, са безсимптомни, съобщи Кунчев.