Милен Керемедчиев: Сърбия продължава да е анклав на руските интереси

Милен Керемедчиев е международен анализатор,

бивш зам.министър на външните работи и зам. министър на икономиката :

Расовите проблеми са стари за САЩ. Сега големият проблем на Тръмп е икономическата рецесия и бедност, свързани с пандемията и коронавируса. 25% от американците са без работа, това са едни 30 млн. американцие. Само преди 3 месеца безработицата беше 3% и Америка икономически се развиваше доста добре.

Има един интересен нов момент. В САЩ има Демократична социалистическа партия. През последните 2 месеца тя е увеличила симпатизантите си с 15 %. Социалното недоволство от развитието на пандемията - прерастна в политическо.

Всъщност реалната опозиция на Тръмп в момента е точно лидерът на това ново течение - Александрия Кортес. А не Джо Байдън .

Отношенията между България и Сърбия са обтегнати, има замерване със шпионски скандали, обвинения, медийни атаки, включитено на високо ниво като външния министър Дачич.

Сърбия продължава да е анклав на руските интереси в района. През нея минават всички руски задкулистни операции-като политическо дестабилизиране - в Черна гора, екстрадирането на руски дипломати от Гърция, заради намеса в преговорите за името на Северна Македония, настроенията спрямо България....

Мисля, че идването на сръбския президент Вучич сега е по-скоро опит за успокояване на отношенията между нас.

ВИЖТЕ ОЩЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ В САЩ И ПОСЕЩЕНИЕТО НА СРЪБСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ВУЧИЧ У НАС: