Христо Иванов подаде оставка като лидер на "Да, България"

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов подаде оставка.

"Считаме, че този резултат за партиите от нашата коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" изисква сам по себе си поемането на лидерска отговорност, поради което аз си подадох оставката и колегите подкрепиха това решение", обяви той на брифинг в централата на партията на "Драган Цанков" в София.

"Оттук нататък Националният съвет ще вземе съответните решения как ще организира избора на нов председател, който ще мине през изпълнение на решенията, които бяха взети на последната Национална конференция за определени ревизии, след което ще бъде проведена нова Национална конференция, която ще избере и нови ръководни органи. Декларирам, че няма да се кандидатирам за лидер. Нито на "Да, България", нито на някакви други формати" обяви още Иванов.

"Декларирам също, че няма да стана народен представител в 50-ото Народно събрание… Изключително важно е да направим всичко възможно да започнем по нов начин разговора с избирателите", каза Христо Иванов.

Той обвини ГЕРБ и ДПС за провала на редовното управление и допълни, че форматът ПП-ДБ ще се запази - според него е необходимо надграждане, но не и ревизия.