Петков: Свиленски преправи думите ми, ще го съдя

Още за скандала Петков - Свиленски.

Казах на Свиленски, че сме готови да подкрепим всякакъв вид одит от външни експерти, на кода, на всичко, за да махнат своите съмнения от машините и да не подкрепят връщането на хартиената бюлетина. Това каза лидерът на ПП Кирил Петков за бТВ тази сутрин.

След това г-н Свиленски реши да използва една лъжа, преправяйки това, което съм казал. Отидох и говорих с него, дадох му втори шанс - да се поправи от трибуната, че е имал предвид одит на кодовете. Но той го повтори и затова ще заведа иск срещу него, обяви още Пеков

Искът ми не е защото нещо съм се обидил за себе си, а защото политиците трябва да се придържат към истината по такива важни въпроси. В момента опитът е да се дискредитират машините, смята той.

Кирил Петков обяви, че много пъти е говорил по темата и със Свиленски и с Нинова през последните две седмици. "Ако двата реда свители на разговорите ни са чули, да го кажат в съдената зала. Казах "одит върху кодовете", абсурдно е друго да кажа, то не е логично, настоя още Петков.

Той отново подчертатоя, че няма такова нещо като кодове за даване. "Кодът е в ЦИК, всяка партия може да го иска през министерството на електронното управление."

Кирил Петков коментира и вчерашните думи на Бойко Борисов в същия дух, че ПП имали тайните кодове. "Най-малкото не е логично ако имаше някакви вълшебни кодове, да сме втора политическа сила, а нашият най-близък партньор - шеста.... Щяхме ли да му дадем на г-н Борисов с 5% повече?", каза още бившият премиер.

Непрекъснато се измислят фалшиви опорки, за да се дискредитира другата гледна точка, защото всички знаем колко измами има с хартиената бюлетина, обобщи Петков и цитира данните от секция в Разлог, където е имало 70% невалидни бюлетини.