Кирил Петков: Условия за апокалипсис няма

Условия за апокалипсис няма, каза бившият премиер Кири Петков в обръщение минути преди представянето на служебния кабинет.

"Условия за апокалипсис в България няма. Политици, лобисти и обикновени брокери се възползват от политическата нестабилност, за да Ви накарат да се страхувате за бъдещето. Не им позволявайте! Тяхната цел е да забравите кой превърна България в ограбена, смазана от корупция държава, най-бедната в Европейския съюз. Да снижите очакванията си. Да изоставите стремежа си към по-добър живот", посочи Кирил Петков.

"Искат да забравите, че за 12 години крадяха Вашите пари, искат да забравите за пачките и кюлчетата, с които пълниха чекмеджетата си, искат да Ви излъжат, че имат магическа пръчка и могат да намалят цените на бензина, на газа, и спрат световната инфлация, искат да ви излъжат, че могат да спрат войната и нейните последици, а реално искат да се върнат и да продължат да ви крадат.

Разбира се, има ги и тези нови месии, които обещават възраждане на база на омраза. Да излезем от Европейския съюз, да излезем от НАТО, да върнем България на три морета. Те за какви ви мислят - за наивници! Подобни лъжливи тези се изговарят на килограм, а реално по действията ще ги познаете, когато гласуваха срещу правителството заедно с ДПС и ГЕРБ и бламираха антикорупционното законодателство.

За троянския кон в правителството Слави Трифонов не искам даже да говоря, защото вярвам, че той е вече част от историята. Докато пееше за Македония, негови министри искаха поредните милиарди без контрол, каза Кирил Петков.

"Не допускайте такива политици повече! Изисквайте повече! България може повече. За кратките 7 месеца видяхме как 2 милиарда могат да отидат за икономически мерки за всички хора, вместо за джобовете на двайсетина", коментира още Кирил Петков.

Допуснахме грешки на растежа, но си научихме уроците. Важното е, че изпълнихме обещаното пред вас. Знаем,че имаме още много работа. Решени сме да я довършим заедно, каза в обръщението си бившият вече премиер Кирил Петков.