Новият проект на Петков и Василев е като пирамидите от 90-те

Има двама нови играчи, които се очертават много мощни. Това предизвика ревността на Слави Трифонов и на останалите. След един месец те ще отсвирят президента, защото са дошли да правят бизнес. Те приличат на пирамидите от 90-те. Кирил Петков и Асен Василев правят същото - каза за БНТ Явор Дачков.

Този нов проект е направен за отклоняване на още гласове. Кирил Петков и Асен Василев ще вземат най-много от ДБ. ГЕРБ са твърдо срещу тях, т.е., от тях не виждам как ще вземат от електорат. Очакването, че ще има огромна вълна от гласове към тях е измамна. Отсега партиите да спрат да говорят една срещу друга и след изборите да направят кабинет", каза още Дачков.

"Кирил Петков направи много добро първо впечатление на фона на ГЕРБ в началото. Той беше глътка свеж въздух. Само че, който ти дава много хубаво впечатление или е мошеник, или след това дава тежка фира. Поне така се е случвало през последните 30 години. Има обаче червени лампи, които светят. Не може да назначиш Румен Спецов за шеф на НАП, който е завлякъл държавата с 1,6 млн. лв., прехвърляйки фирмата си на друго лице". коментира Явор Дачков.

"Освен това, Кирил Петков излъга и продължава да лъже за двойното си гражданство. Той също така беше направил пресконференция, на която ни говореше за инвеститори за завод за електромобили. Оказа се, че става дума за албанци и за братя Домусчиеви, на които държавата да даде 35 млн. лв.

"Служебният премиер Стефан Янев се изпусна и свидетелства, че има нов проект на Кирил Петков и Асен Василев.

“Сега Нинова иска да разбере стои ли Радев зад партията на Петков и Василев. Тя знае, че той стои и това е проблем.

Тук БСП е в сериозна ситуация, защото ако не подкрепи Радев, а той спечели, те пак са губещите, ако го подкрепятq ще се обезличат в новата вълна на Кирил Петков и Асен Василев които са новите любимци”, коментира още Явор Дачков.

Той изтъкна, че за БСП би било много добре да издигне Янаки Стоилов, който е един от най-добрите министри в служебното правителство и се държи изключително професионално, почтено и с характер.

“Така че ако БСП реши, може да издигне свой ляв кандидат, за да покаже, че тя държи на своите леви принципи. Но от друга страна ще бъде много скандално, ако БСП не подкрепи Румен Радев.”, коментира Дачков.