Валери Симеонов : Край Алепу няма свлачище

Край Алепу няма свлачище и това е опит да бъде заблудено обществото, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов по казуса със строителството в защитената местност, по-известна като Шофьорския плаж.

Строителните дейности за момента са спрени, обявиха от фирмата изпълнител на проекта.

Валери Симеонов коментира:

„Това е брутално действие, което цели да бъде заблудено обществото, че е подпорна стена. Първо, аз много добре познавам това място - там няма свлачище, никога е нямало-съобщава БНР.

Самото разрешение е нарушение на Закона за устройство на територията. Разрешението, което е издадено, който го е издал, може би трябва да бъде разследван.

Оттам нататък виждате, че не става въпрос за подпорна стена, става въпрос за масивен строеж на няколко етажа, буквално на плажа. Няма как да подкрепя един такъв строеж и да имам мнение в подкрепа на инвеститора“.

Строежът, който прилича на 4-етажна сграда, на метри от плажната ивица, всъщност е подпорна стена, която държи земните пластове зад нея, каза директорът на строителното ведомство инж. Милен Ненчев. Разрешение за строителството на геозащитното съоръжение е издадено през 2018-а година, а след завършването му пред него ще започне изграждането на хотелски комплекс.

По-рано днес стана ясно, от съвместната проверка на екип на РДНСК и община Созорол , строежът е укрепващо брега съоръжение , а не хотел!