В Германия: забраната за контакти с хора извън семейството може да отпадне веднага

137 439 потвърдени случаи на хора с Covid-19 има в Германия досега. 4 110 души са починали от началото на пандемията. На 100 хиляди души се падат 165 случая на болестта. Лекарският съюз в страната обяви, че вече няма опасност болниците да бъдат претоварени и отпадането на ограничителните мерки дори може да се ускори .

Засега повечето мерки за социална изолация в Германия остават в сила до 3-и май. Те ще отпаднат частично идната седмица първо за малки магазини и учениците, на които им предстои матура, както и за малките магазини, съобщи БНР. .

Според председателя на лекарската камара Клаус Райнхард забраната за контакти с хора извън семейството може да отпадне веднага.

Франция регистрира нови 642-ма починали от инфекцията с коронавируса, с което общият им брой достигна 19 323. Така страната зае 4-то място в света по брой починали в пандемията.

Най-много са жертвите в САЩ - над 38 000, на второ място в черната класация е Италия с над 23 000 загинали, а на трето - Испания - с малко над 20 000 жертви.

Расте броят и на заразените в Русия. Във всички региони на Руската федерация има 36 793 случая на Covid-19, от тях 20 000 са в Москва.

Вижте повече

Германия обяви, че заразата е под контрол, Италия с рекорден брой излекувани

Германия обяви, че заразата е под контрол, Италия с рекорден брой излекувани

Властта представи плановете си за премахване на част от ограниченията. И обеща да отвори страната, без да предизвика нова вълна на заболяването.