Обвиниха певицата Лилана за злоупотреба с евросредства

Прокуратурата повдигна обвинения срещу Лилана и още четирима души за участие в организирана престъпна група за злоупотреба с евросредства. Става въпрос за пари от Европа по програмата"Иновации и конкуретноспособност". Групата е работила от 2016г.- според прокуратурата.

Певицата Лиляна Деянова, по-известна като Лилана, и брат ѝ бийтбоксърът Александър Деянов - SkilleR, бяха задържани при акция на спецпрокуратура и полицията вчера.

Обиските са започнали в офисите на столична IT компания, в която Деянова е съдружник, каза адвокатът ѝ Николай Хаджигенов по бТВ. Името на Лилана се свързва с това на бизнесмена Васил Божков и с част от бизнеса му. Хаджигенов обаче заяви, че операцията е по дело, различно от воденето срещу Божков.

От години Лилана няма изяви като певица, а нейната компания изработи приложението на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за информация в реално време за катастрофи и ремонти. Деянова e в съвета на директорите на "Телетол", тя е и основател на стартъп компанията "Нованор" ООД и е работила по проекти на пътната агенция.

снимка: бТВ