Протестираме за поредното нападение срещу клуба в Охрид

МВнР вика на среща днес посланика на Република Северна Македония, на която ще бъде връчена протестна нота, пише в сайта на ведомството.

Поводът е поредното нападение срещу българския клуб "Цар Борис Трети" в Охрид.

Новото нападение срещу българския клуб се е случило около 20 часа снощи. Камери са заснели как срещу клуба е стреляно от автомобил с пистолет. В самото помещение са открити 8 патрона.

Следи от стрелбата има по стените вътре в клуба, по прозорците и по рекламните надписи. При инцидента няма пострадали.

В позицията си МВнР осъжда категорично криминалното деяние, при което вчера в Охрид, Република Северна Македония, беше използвано огнестрелно оръжие срещу Клуб на граждани с българско самосъзнание „Цар Борис III“. Отбелязваме реакцията на Министерството на външните работи на Северна Македония, но категорично не приемаме такива тежки криминални деяния да бъдат определяни като вандалски акт, се казва още в позицията на МВнР.

От външно министерство отбелязват, че това е третото посегателство срещу Клуб " Цар Борис III" за по-малко от два месеца. "Предишното нападение бе извършено само преди два дни, за което Министерството на външните работи изпрати вербална нота до посолството на Северна Македония в София", добавят от МВнР.