Шеф Иван Манчев ,собственик на заведения за хранене
Утре ще отворя заведението !
Имам хора , имам възможност да работим навън е да изпълня изикванията!
Но това не решава проблема. Ние сме едни от най-ощетените от тази ситуация. В нашия бранш работят почти 350 000 души, а месец и половина никой не е взел 1 стотинка. Има мярка 60 на 40 , но при нас е неизпълнима, защото нямаме 1 лев приходи.
Трябва да платим осигуровки, заплати и едва тогава да кандидатстваме за 60 на 40.
От друга страна ДДС-то за нас е изключително високо- 20%. За хотелиерите - 9 % , за ресторантьорите - 20%. ДДС-то трябва да се намали до 5-6%. От всички други европейски държав , нашият данък е най-висок. В Румъния е 9% , в Гърция- 7% , в Швейцария - 6 % , в Германия 6% ,да изброявам ли още ? Защо?