Мексико показа предполагаеми извънземни

Мексико показва предполагаеми тела на две „нечовешки“ същества. Те бяха представени по време на изслушване в Конгреса в Мексико.

Предполагаемите мумифицирани останки, със сив цвят, бяха изложени в две малки витрини в Конгреса във вторник - първия път, когато мексиканският Конгрес официално разгледа въпроса за възможен извънземен живот. Телата бяха донесени от Хайме Маусан, противоречив мексикански журналист и изследовател. Той съобщи, че ги е открил в Перу през 2017 г..

"Те не са човешки същества. Не искам да ги наричаме извънземни, защото не знаем", каза Маусан по време на сесията, свикана от депутата от управляващата партия Серхио Гутиерес, който защити събитието като продиктувано "от обществен интерес".

Маусан цитира анализ на въглеродно проучване на Националния автономен университет на Мексико, което показва, че "тези същества са на около 1000 години“.

Уфологът Хайме Маусан, който положи клетва пред конгресмените, че ще говори само истината, обяви, че останките са намерени на платото Наска в Перу. Малки са на ръст, с тебеширан цвят. Ръцете им са с три пръста, каза той.

През май американската космическа агенция НАСА проведе първата си публична среща по въпроса и призова за по-строг научен подход за изясняване на произхода на така наречените неидентифицирани аномални явления (UAP).

Мексиканското изслушване в Конгреса предизвика учудване, недоверие, подигравки, включително шеги в социалните мрежи, придружени от снимки на извънземното във филма "E.T."

Събитието „показва презрението, което тази страна има към науката“, написа един потребител на платформата за социални медии X (бившата Twitter).