Преоткрий България - програма за по-добър туризъм

На брифинг в Министерски съвет министрите на икономиката, земеделието и туризма обявиха мерките в помощ на туризма в България. Ще разчитаме на вътрешения туризъм предимно тази година, с по-кратък и особен сезон , обяви министърът на икономиката.

"Основната ни цел е да няма междуфирмена задлъжнялост. Ще подпомагаме производителите, хотелите и ресторантите, така че да няма тежести между тях чрез една застрахователна полица, включена в платформата "- подчерта Емил Караниколов.

Онлайн резервационната система „Преоткрий България" ще включва всички хотели и ресторанти,които поемат да отговарят на стандартите .

Основното в платформата:

Да има сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие. Много е важно да качим на ново по-добро ниво българският туризъм- обяви авторът на проекта Георги Гърневски.

Втора точка от тази програма е да върнем българските храни в менютата на ресторантите- задължително условие е храните да са произведени от продукти от български предприятия и фермери, включително малки .

И трето - финансовата стабилност. Бизнес-партньорите , които застават зад тази кампания , а това е широка група от международни и български компании, които оперират в България , ще вложат средства, за да може бизнесът да стартира.

Приехме промяна, която задължава концесионерите и наемателите да намалят цените за чадърите и шезлонгите минимум с 50%. До края на тази седмица изтича срока за предложенията. До този момент има 15 плажа , заявили готовност чадърите да са безплатни. Това е битова, но важна подробност, ако искаме да върнем българите на нашите плажове- обяви министърът на туризма Ангелкова.