Милен Керемедчиев: Очаквам победа на Тръмп

Милен Керемедчиев : ОЧАКВАМ ПОБЕДА НА ТРЪМП

Тези избори ще са на статуквото, следващите – през 2024 година ще са революционни за САЩ и за световния ред


КОЙ ЩЕ ПОБЕДИ

Продължавам да смятам,че Тръмп може да бъде отново президент. Виждате, че той скъсява дистанцията с Байдън - беше 14% разликата между тях, сега вече е 9 - 10%. При предишните избори разликата с Хилъри Клинтън беше 3млн.гласа, но той успя да я обърне и да спечели.

Трябва да знаем, че в САЩ системата на гласуване е различна.Там няма директен избор, а се избират представители, които избират президента.

Има едно “мълчаливо мнозинство“ , което и Никсън 68-ма година използва. И тогава имаше сблъсъци на расова основа. Има една категория бели гласоподаватели, които не обявяват за кого ще гласуват и те обърнаха гласуването-припомни Керемедчиев.

И още нещо – не всички чернокожи са срещу Тръмп. Има проспериращи бизнесмени, представители на шоу-бизнеса, спортисти, които ще подкрепят Тръмп.

Силата на Байдън е в нарастващото недоволство в справянето с коронавируса в страната. Има хора, предимно малцинствени групи - испаноговорящи, чернокожи, които имат по-ниско платена работа, нямат добро медицинско обслужване, той разчита на тях.

Тръмп обаче разчита на икономиката. Сега има спад от 4%, но догодина се очаква ръст от 4 %, за разлика от Европа, където има държави като Италия, Испания с икономически спад от 20% -казва Милен Керемедчиев.

ТРЪМП И КОРОНАВИРУСА, БЕШЕ ЛИ БОЛЕН НАИСТИНА?

Не разбрахме цялата истина за боледуването на Тръмп от коронавирус. Той се възстанови за дни. По принцип здравословното състояние на американския президент е държавна тайна и ние разбирахме за състоянието му само от туитовете на Тръмп. Сега за него е важно да покаже, че коронавирусът може да бъде под контрол.

Неговата политика е да прехвърли изцяло вината върху Китай ." Това е китайски вирус. Китай ви зарази, аз съм този,който ще ви спаси"-казва Тръмп и в дебата с Джо Байдън.

Китай се възстановява икономически наистина, ако може да се вярва на цензурираната информация оттам. Дори СЗО се подвежда от информацията от Китай. Реално цялата информация не беше много коректна, подчертава мегдународният анализатор.

Много държави помагат и на Тръмп и на Байдън сега. На предишните избори акцентът беше Русия, сега е Китай.

Зад Тръмп стоят Израел, Саудитска Арабия, които искат неговата политика да продължи. Необратим факт е договорът между ОАЕ и Израел.

Зад Байдън стои Катар и телевизията Ал-Джазире. Иран също, защото се очаква, ако Байдън спечели да продължи политиката на Обама за по-близки отношения с Иран, казва зам.външният министър.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО

И двамата са на 70 плюс години и всъщност младото поколение не се чувства представено от тези двама кандидати. Затова аз ще направя една друга по-далечна прогноза: Тези избори са избори на статуквото, а следващите ще са революционни за САЩ и за световния ред, според Керемедчиев.

2024г. очаквам женски двубой. Демократите имат две дами, които се подготвят усилено. Едната е представител на демократите в Конгреса – Александра Кортез. Тя е знамето на младите, на бунтарите, които искат революционни промени-тип социализъм. Те искат безплатно образование, намеса на държавата, безплатно здравеопазване.

Другият скрит коз на демократите е Мишел Обама - тя все по-често взима отношение, изказва се. Тя е чернокожа, жена, отговаря на интересите на демократите.

Републиканците също подготвят жена зад кулисите - това е Иванка Тръмп. Тя е един много силен кандидат. Сега е под сянката на баща си , винаги е с него, на всички срещ. Но той я изпраща като специален пратеник и в Арабския свят и в Израел, подчертава Милен Керемедчиев.

ЗА БЪЛГАРИЯ

Ако спечели Тръмп ще се развива военното сътрудничество. Всички източноевропейски премиери и президенти посетиха САЩ, срещнаха се с Тръмп и подписаха договори за купуване на американско воъръжение.

Ако спечели Байдън ще се концетрира върхя върховенството на закона, корупцията, правата на малцинствата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: