Мъск ще подкрепи съперника на Тръмп за изборите 2024

Милиардерът Илон Мъск заяви, че ще подкрепи републиканеца Рон Десантис - големия съперник на Доналд Тръмп, ако губернаторът на Флорида се кандидатира на президентските избори в САЩ през 2024 г.

"Да", казва Мъск в "Туитър", в отговор на въпрос дали би подкрепил Десантис, след като намекна, че не е намерил своя идеален кандидат сред демократите, съобщават Ройтерс и Блумбърг.

Мъск напомни, че е бил "значителен поддръжник" на бившия президент Барак Обама и че "неохотно" е гласувал за президента Джо Байдън през 2020 г. вместо за Доналд Тръмп.

"Моето предпочитание за президент през 2024 г. е някой разумен и центрист. Надявах се, че такъв ще бъде случаят с администрацията на Байдън, но досега съм разочарован“, посочи Мъск в "Туитър".

Коментарите на един от най-богатите в света може да се окаже тласък за Рон Десантис в ожесточената битка с Тръмп за номинация за президент. Някои прогнозират "много кръв по пода" по време на битката между двамата, пише британското издание The Guardian.

Губернаторът на Флорида Десантис спечели съкрушително на междинните избори този месец. В същото времеТръмп беше критикуван за неуспеха на републиканците, които не донесоха обещаваната "червена вълна" след поражение на ключови кандидати, които той подкрепи.