Дъщерята на Милен Цветков иска да се прости с баща си

Генерал Мутафчийски обеща да помогне на Калина - дъщерята на Милен .

Още първия ден след смъртта на Милен Цветков неговата колежка Генка Шикерова се свърза с мен, поел съм личен ангажимент за дъщеря му .Това заяви шефът на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски в отговор на въпрос за загиналия журналист в жестоката катастрофа в София, причинена от дрогиран 22-годишен мъж.

24-годишната Калина живее заедно с майка си в Холандия . Тя иска да се прости с баща си и отказва служебно погребение. Според извънредните мерки у нас обаче, момичето следва да бъде поставено под 14-дневна карантина, което предизвика уточнението от шефа на щаба.

Възможно е Калина да бъде тествана за коронавирус на аерогарата, за да може да се ускори процедурата около погребението. Държавните органи ще и съдействат да пристигне възможно най-бързо у нас.

Милен Цветков има и 8-годишен син. Приятели и колеги на журналиста организираха кампания в сайта Платформата.бг, чиято цел е да съберат 100 хил. лв .

Целта на кампанията е да се осигурят средства за децата на Милен и за тяхното образование . Средствата се събират и ще се разпределят с административната подкрепа на Фондация "Работилница за граждански инициативи".