На 15 юни всички мерки падат

На 15 юни изтича извънредното санитарно положение и всички мерки ще паднат. Ще останат само социалните мерки и мярката 60/40.

Това заяви премиерът Бойко Борисов преди редовното заседание на правителството.

За първи път от началото на извънредното положение на 13 март Борисов събра министрите си на присъствено заседание. Повече от 70 дни кабинетът заседава с видеовръзка.

Още с влизането си министър-председателят се обърна към здравния министър Кирил Ананиев, защото заповедта за ресторантите на закрито и носенето на маски e негова.

Виж недомислието на заповедта как се отрази и на нас. Ако сега донесем по една чиния с ядене, можем да сме без маски. Това пише в заповедта. Ако това е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Колко пъти помолих прочетете ред по ред и си представете как изглежда това. Сега сме се маскирали, но Емо Караниколов има рожден ден, ако бонбоните се приемат за ядене, може да сме без маски. И те моля след това отиваш и поправяш това недомислие. Защото всеки ден на някой човек му създаваме проблем с някое недомислие. Защото, ако вие имате редкия шанс, аз да разпоредя, на друго място ще се чудят какво и как да направят", каза Борисов.