Надал победи Джокович на четвъртфиналите на Ролан Гарос

Надал победи Джоовч в невероятен мач в четвъртфиналите на Ролан Гарос тзи нощ.

Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал спечели 59-ия мач между двамата в четири сета.

"Последните три месеца и половина не бяха лесни за мен. Не искам да говоря за всички неща, през които преминах, но това не беше приятен период. Всичко това прави този мач още по-специален, без съмнение. Все още играя тенис именно заради такива вечери. Но все пак това е само четвъртфинал. Все още не съм спечелил нищо. Просто си дадох шанс отново да бъда на корта след два дни, да изиграя още един полуфинал на Ролан Гарос. Това означава много за мен", сподели 13-кратният шампион Надал след победата.

На полуфиалите в петък Надал ще играе с Александър Зверев. "Ако не играя добре и загубя този мач, това няма да е заради липса на концентрация. Имам достатъчно опит, аз не съм играч, който отива твърде нагоре или надолу емоционално. Мисля, че съм стабилен емоционално" каза още Надал.

Световният номер 1 Новак Джокович призна,че по-добрият на корта е бил Надал. "Имах своите шансове. Дадох всичко от себе си, знам, че можех да играя и по-добре. Горд съм, че се борих до последната точка", каза сред мача сръбският тенисист.