1 жертва, ранени и изчезнали от свлачища в Италия

Една е жертвата до моментна на остров Иския в Италия, където се образуваха редица свлачища в резултат на лошото време и поройните дъждове. Това е 31-годишна местна жителка. Ранените са 13 души, един от които в тежко състояние.

Издирват се 11 души, сред които и една българка. Останалите без подслон хора се настаняват по хотели.

Най-много пострада селището Казамичиола терме, през което премина голямо свлачище тръгнало от планината Епомео. Оцелели граждани споделят за изпитан неописуем ужас и страх. Над 300 души от спасителните екипи продължават издирването на изчезналите. Съдействие оказват и военните с техника, хеликоптери, готовност за това има военният кораб „Сан Джорджо”. Близо 100 души, които са били блокирани без ток и вода в жилищата си, вече са спасени. Много са семействата, които не могат да се върнат по домовете си.

В.“Кориере дела сера“ съобщава, че калта държи в плен 11 души, надеждата е те да са блокирани някъде, където спасителите все още не са пристигнали. Мнозина се опасяват обаче, че скалните отломки, примесени с кал, може да са ги притиснали и задушили. Засега от калния ад е извадено само тялото на красивата местна жителка Елеонора.

Часове наред обаче се мислело, че трупът й всъщност е на българката Николинка Благова от Пазарджик, за която местни хора разказали, че преди 3-4 дни я видели да идва в Иския. Тя живее постоянно в Германия, но се намирала на острова по чиста случайност. Преди дни получила дълго чакано италианско гражданство, пише вестникът.