Не сме в "зеления списък" на Великобритания

Великобритания подновява международните пътувания от 17 май. Не включи България в дестинациите, които не изискват карантина след ваканция в тях, съобщи Ройтерс.

Едни от най-популярните дестинации като Франция, Гърция и Испания също не са включени засега в „зеления списък“. Тези страни остават в „жълтия списък“, където е и България, и пристигащите от тях трябва да се изолират в домашни условия поне за пет дни.

12 са държавите в „зеления списък“, пристигащите от които в Англия няма да се самоизолират. Ще се изискват само тестове преди и след пътуване. Списъкът ще се препарглежда на 3 седмици.

В „зеления списък“ са Португалия, Израел, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Бруней, Исландия, Гибралтар, Фолклъндските острови.....

Британският министър на транспорта Грант Шапс нарече стъпката „експериментална“, тъй като загрижеността от разпространението на коронавируса по света продължава да е много голяма.

От 17 май и англичаните ще могат да пътуват в чужбина. Шапс предупреди хората, които смятат да пътуват в чужбина да проверят ограниченията, които ги засягат и да не бързат да си правят резервации, които не предвиждат връщане на сумата, в случай че ситуацията с COVID-19 се промени.