Ново огнище на вирус- Лесидрен

Ново огнище на коронавирус е установено в Ловешко. Въведени са строги противоепидемични мерки в Лесидрен заради потвърдените случаи на COVID-19, съобщиха от Областната администрация в Ловеч. Там са установени 3 положителни проби .Днес се очкават резултатите от нови 23 проби.

Потвърдена е информация за събиране на по-голям брой хора от Лесидрен на семейно тържество, сред които e бил потвърденият първи случай от Лесидрен. РЗИ - Ловеч е предприела активно издирване на епидемичната връзка и ограничаване разпространението на инфекцията. Установените контактни са 31 – от Лесидрен, селата Дерманци и Ъглен, Угърчин и София. Всички 23 контактни лица от област Ловеч са поставени под 14-дневна карантина . Те ще бъдат изледвани. Установяват се и останалите контактни на вирусоносителя- съобщават от РЗИ.

От петък със заповед на кмета на Община Угърчин се забранява достъпа до детски и спортни площадки и спортни съоръжения – игрища, фитнес уреди на открито на територията на с. Лесидрен . Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца. Препоръчително е ограничаване на частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито, преустановяват се посещенията в клубовете на пенсионерите и в младежкия клуб.

За ограничаване на разпространението на коронавируса бе отменен традиционният събор в селото, който се провежда днес и утре.