Броят на заразените в 4-те огнища на коронавирус се увеличава

20 работници от две предприятия в Стара Загора са дали положителни проби за коронавирус- казаха от Областния противоепидемичен щаб.

Част от хората с позитивни тестове са от Нова Загора , 11 от случаите са от област Стара Загора . 4 - ма от тях са в болница, трима са с лека симптоматика на домашно лечение, още четирима са без симптоми, но с положителни PCR -тестове.

Не е необходимо затваряне на двете предприятия , според шефа на РЗИ - Стара Загора доктор Станимир Станков.

Заразата в двете фирми тръгва от мъж и жена, които работели в предприятията, считат здравните специалисти. 55-годишната жена имала лека симптоматика цяла седмица. В 18-годишния си стаж никога не била ползвала болничен. Считала, че страда от летен вирус и ще се излекува. В неделя работничката се почувствала зле и била приета в Инфекциозната клиника на УМБАЛ -Стара Загора. Състоянието й в момента е тежко и вече е интубирана. Съпругът й работел в другата фирма, превърнала се в локално огнище.

В Доспат днес са потвърдени нови 31 положителни проби за COVID-19, включително и на 10 деца. С тях броят на заразените в общината достигна 82 души. И днес продължава пълната дезинфекция на обществени сгради, улици и натоварени участъци на територията на община Доспат, съобщиха от Общинската администрация.

Шуменското село Изгрев ще бъде под 14-дневна карантина от четвъртък, заради рязко повишаване броя на заразените с коронавирус през последните дни. Ще бъде забранено влизането и излизането от селото, с изключение на спешни случаи и работа. Общо 15 души са далите положителна проба за COVID-19, четирима от тях са в болница. В селото започва и масово тестване на населението.