Обсъждат места за автокино в София, изложби и по оградите на училищата

От утре отварят Зоологическата градина и Столичната градска библиотека , заедно с филиалите си в Сердика, Люлин и Студентски , по заповед на кмета Йорданка Фандъкова.

На 18 май отваря врати Музеят за история на София, а Столичната градска художествена галерия на 19 май.

Столичната община заедно със свои партньори ще предостави на софийските артисти 20 сцени на открито за представления и концерти . На тях ще се допуска провеждането на събития с допустима заетост на местата до 30 % от максималния обичаен капацитет, с цел гарантиране на физическа дистанция.

Събитията от лятната културнапрограма тази година ще се провеждат на сцените в Борисовата градина, паркът на Военната академия „Г.С.Раковски”, Женският пазар, пространството край Западната порта, паркът на Националния дворец на културата и други.

Осемнайсет постоянни или мобилни сцени на открито има и в различните райони на София, а множество културни събития ще се организират и край общинските културни институти, като ще се адаптира парковата среда.

На територията на Софийския зоопарк също има постоянна сцена за културни прояви, а на открито в Парк „Врана” се провеждат музикални събития.

През двата месеца на извънредно положение в дирекция „Култура” са постъпили 17 предложения за културни формати на открито – концерти, кинопрожекции под звездите, програми за деца – образователни инициативи, мюзикъл и куклени представления. Ще има и концерти на общински музикални формации.

Към изложбените пространства ще бъдат добавени и оградите на столични училища.

Обсъждат се възможностите за реализирането на автокина на открити локации в столицата.