30 дни арест за бияча от Охрид, реши съдът

На Илия Спасески от Охрид, който преби Християн Пендиков, е определена мярка за неотклонение от 30 дни. Това съобщи председателят на фондация "Македония" Виктор Стоянов.

Решението е взето от съда в Охрид по искане на компетентен прокурор, който е внесъл предложение за определяне на мярка за неотклонение на 24-годишния мъж от Охрид, обвинен за тежка телесна повреда.

Полицията задържа на 20 януари трима охридчани, заподозрени във физическо нападение над свой съгражданин в заведение за обществено хранене на кея "Македония" в Охрид. За двамата задържани, освен Спасесски, се водят процесуални действия.

Инцидентът беше осъден от президентите Радев и Пендаровски и от двмата премиери. Делегацията на ЕК в Скопие поиска от властите да разследват случая.

Двамата министри на външните работи се срещнаха днес и посетиха във ВМА в София пострадалия Пендиков, секретар на българския културен клуб в Охрид.

"Трябва да спрем цикъла от провокации и насилие и от двете страни и да наложим положителната линия, която правителствата на двете страни се опитваме да изградим", каза македонският външен министър Буяр Османи.