Почина Оливия Нютън Джон

Суперзвездата от "Брилянтин" Оливия Нютън-Джон почина на 73 години.

Партньорката на Джон Траволта, която отдавна живее в Австралия, певицата, продала над сто милиона записа, е починала в понеделник в ранчото си в Южна Калифорния, съобщи във Фейсбук и Инстаграм съпругът й Джон Ийстърлинг.

"Оливия бе символ на триумфи и надежда повече от 30 години, споделяйки своя съвместен път с рака на гърдата", написа той и помоли почитателите й да спазват правото на личен живот на семейството в този труден период.

От 1973-1983 г. Нютън-Джон е сред най-популярните знаменитости в развлекателната индустрия в света. Само в САЩ 14 нейни сингъла са в топ 10 на класациите, певицата печели четири награди "Грами", играе водещи роли в "Брилянтин" с Джон Траволта и в "Ксанаду" с Джийн Кели. Дуетът на Траволта и Нютън-Джон "You're the One That I Want'' е сред най-големите хитове през този период с продадени над 15 милиона екземпляра.

"Скъпа моя Оливия, ти направи живота на всички нас толкова по-добър. Следата, която оставяш, е невероятна. Обичам те силно. Ще се видим отново някъде по пътя и всички отново ще бъдем заедно. Твой от мига, в който те видях и завинаги! Твоят Дани, твоят Джон!", написа онлайн Джон Траволта.

Почитателите й заляха социалните мрежи със скръбни послания по повод кончината й.

Ричард Марлс, който е и.д.премиер на Австралия, сравни смъртта й с усещането за край на една епоха за поколението, израснало с "Брилянтин". "Чувствам светът някак по-празен без Оливия Нютън-Джон", каза той.