30 години "ОСТАВА" - концерти в Пловдив и София

БНР кани на два грандиозни концерта на група "ОСТАВА."

"Като отговорна обществена медия и културна институция БНР подкрепя и подпомага развитието на музикалното изкуство.

Формирането на вкус у публиката към стойностната българска музика е част от мисията на националното радио. Да споделиш емоциите и усещанията на артистите и техните фенове, да бъдеш там, където се ражда изкуството и силната връзка между публиката и творците, ето това ни прави истински и близо до това, от което имат нужда нашите слушатели, нашата аудитория и хората, които създават изкуството", казва генералният директор на БНР Милен Митев.

Емблематичната българска банда ОСТАВА отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум и два големи концерта в Античния театър в Пловдив – на 20 септември, и в Зала 1 на НДК, София на 7 октомври.

Зад концертите като съорганизатор застава Българското национално радио.

Историята на "Остава" е вплетена в живота на поколения българи благодарение на песни като "Ще дойдеш ли с мен", "Мъничко човече", "Шоколад", "Бесен", "Океан", "Внимание" и много други. Характерният стил на формацията, специфичният и чувствен вокал на Свилен, текстовете, които ни карат да се замислим, са сред причините "Остава" не само да "остане" 30 години на музикалната сцена, но и да е следвана от хиляди почитатели.

В дългогодишната си история "Остава" имат безброй изяви в страната и чужбина, над 20 видео клипа, 6 издадени студийни и 3 концертни албума, включващи многобройни хитове, които безкомпромисно утвърждават групата като една от най-успешните на българската музикална сцена.

Само преди няколко месеца Свилен, Жоро, Дани, Алекс и Боян издадоха най-новия албум на ОСТАВА "Кислород", песни от койито също ще прозвучат на големите ни концертни сцени.

Най-доброто от концертите за отбелязването на 30-годишнината на "Остава" ще бъде записано и запазено като аудио и видео съдържание. То ще бъде достъпно чрез програмите и дигиталните платформи на БНР.

Билети за големите концерти на Остава в Пловдив и София могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси.