Стотици отменени полети от и до България

Стотици полети от и до София са отменени до края на летния сезон, става ясно от информационен списък в сайта на Министерство на транспорта и съобщенията.

Най-много отменени полети има компанията Bulgaria Air, която спира да лети в определени дни между София и Цюрих, Прага, Рим, Брюксел, Виена, Барселона . На определени дати се преустановяват полетите на превозвача между София и Варна, както и Бургас.

По-малко полети ще има това лято от и до Москва до средата на юли, а до Санкт Петербург част от тях са отменени до края на юли. Припомняме, че все още за руските граждани, които пристигат у нас карантината не е отменена и няма информация кога ще бъде.

Wizz Air също няма да изпълни редица полети от своя график – става въпрос за маршрутите от София до Милано, Лондон, Брюксел, Лисабон и др. Ryanair също няма да осъществи полети от много от дестинациите си като Рим, Милано, Киев, Брюксел, Дъблин, Париж, Лондон, Бирмингам и др.Турските авиолинии са отменили полетите до българското море до края на месеца.

Пандемията е намалила планираните чартърни полети до черноморските градове Варна и Бургас за сезона с 35% спрямо 2019 г. Подобен спад се очаква и при редовните полети, каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Над 9 милиона чуждестранни туристи са посетили България през миналата година .Преди пандемията , очакванията бяха тази година туристите да са повече.