Партията на Цветанов няма да е лидерска

"Новата политическа партия ще бъде на принципа: Не на лидерството!". Това каза пред БНР напусналият ГЕРБ Цветан Цветанов -сега председател на Евроатлантическия център за сигурност. Преди дни той обяви, че ще създаде политическа партия.

Партията е единственият начин да имаш своята представителност и да реализираш политическите амбиции, които имаш-каза той.

Цветанов посочи, че политическият проект, който ще създаде, ще бъде разположен център-дясно в политическото пространство и би си сътрудничил с всички политически формации, които изповядват евроатлантическите ценности и които гарантират демокрацията, правовия ред и всички реформи, които са неотложни:

"Валери Симеонов и "Обединени патриоти" гласуваха против сделката за Ф-16 и тук няма да можем да намерим своето припокриване, но същевременно Симеонов е защитник на това страната ни да запази своя суверенитет, като бъдем част от силна и обединена Европа и да ограничим руското влияние, което се засилва в България. Ето тук имаме силни допирни точки с Валери Симеонов".

Цветан Цветанов изказа недоверие в резултатите от социологическите проучвания, които не дават добър шанс на политическия му проект.