Павел Вълнев напуска партията на Цветан Цветанов

Зам.-председателят на партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" Павел Вълнев излиза от проекта, който бе създаден миналата есен.

"Излизам от проекта "Републиканци за България". Твърдо съм убеден, че мога да реализирам моите идеи по единение на българската нация и завръщане на голяма част от българската емиграция в Родината, без да прибягвам до средствата и методите на партии. Много скоро ще запозная вас и българското общество с идеята си за голям граждански проект", написа Вълнев във фейсбук.

Цветан Цветанов обяви преди предишните избори, че Павел Вълнев му е дарил 1 млн. лв. за партията, както и че работи в негова компания на средна американска заплата.

Кампанията на "Републиканци за България", според декларираното пред Сметната палата за изборите на 4 април, е струвала около 500 хил. лв. За новата формация гласуваха 42 057 души, което е 1.31% от гласовете.

Павел Вълнев е предпримач, собственик на голяма спедиторска фирма в САЩ. Живее със семейството си в Чикаго от 20 години.