Пеевски няма да подаде оставка

Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си, заявява председателят на ДПС Делян Пеевски в позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС късно снощи.

Малко по-рано, в писмо до медиите, Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски и петима други членове на ръководството на ДПС.

"Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!", посочва в позицията си Пеевски.

"Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност. Но! Дори и да е така, какво се случва? Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони. Това ли е апотеозът на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава", пише Пеевски.

За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат, най-меко казано, с недоумение, допълва Делян Пеевски. По думите му "оценките, които са дадени, са несъстоятелни, а настояването за оставки - лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни".

"И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си!", заявява Пеевски, цитиран от БТА.

Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре, декларира още той.