Петиция в САЩ срещу активността на Меган и Хари

Граждани на САЩ публикуваха петиция в платформата Change.org , срещу потока от новини за Меган Маркъл.

Документът е озаглавен "Меган Маркъл и "просто Хари", моля, спрете да заливате американска преса" - съобщава БГНЕС. След като принцът се отказа от кралския си статут, пожела да го наричат "просто Хари".

Авторите на петицията обръщат внимание на засилената активност на Меган Маркъл и нейния съпруг по време на президентските кампании.

Двойката започна да отправя чести призиви и коментари за текущи събития. В началото на лятото се появиха слухове, че Меган Маркъл планира да развива кариерата си в политиката. След това херцогинята говори на срещата на върха на момичетата лидери с Мишел Обама и даде интервю на Глория Щайн за важността на гласуването.

Освен това, след като се премести в САЩ, двойката започна да участва в благотворителни събития в Лос Анджелис, но авторите на петицията отбелязват, че добрите им намерения са съмнителни, тъй като те наемат фотограф, който след това изпраща снимки на медиите.

Парадоксът, подчертан в документа е, че Меган и Хари са напуснали Обединеното кралство, защото са искали да избегнат медийното преследване, а сега умишлено създават новинарски емисии.

Меган Маркъл и "просто" Хари се оплакаха, че им липсва лично пространство във Великобритания, се казва в петицията. Tе заявиха, че пресата им създава твърде много неприятности и за това се преместиха в Канада. Но по някаква причина всеки път, когато американците гледат новини, трябва да виждат лицата им.

Към 29 август петицията е била подписана от 1125 души.

През август стана известно, че Меган Маркъл готви нов проект в Холивуд.