ПГ на ДПС заседава, но без подкрепящите Доган

До утре ще изчака ПГ на ДПС позицията на структурите на партията, за да вземат решение дали да направят опит да реализират втория мандат или да го върнат веднага на президента. Това обяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

Стана ясно, че групата, подкрепяща Ахмед Доган не участва в заседанието.

До медиите в следобедните часове беше изпратено становище на 17 членове на ПГ, гласували против Росен Желязков и проектокабинета на ГЕРБ.

В него те подчертават, че с единодушие са приели решение за неучастие в насроченото за днес заседание на парламентарната група.

Според тях "настоящото ръководство на ПГ не е избрано съгласно Устава на ДПС, поради което същото няма необходимата легитимност и не следва да взимаме участие в заседанията ѝ до произнасянето на позицията на Почетния председател д-р Ахмед Доган

Съобразно създалата се ситуация, ДПС трябва да има ясно изявени съпредседатели - както за партията, така и за парламентарната група - Джевдет Чакъров и Делян Пеевски, пише в становището на 17-те. И всичко да бъде решавано и подписвано и от двамата, според становището.

Така засега групата на ДПС остава разделена на две - 30 на 17 депутати, про-Пеевски и про-Доган.

ГЕРБ , ПП и БСП вече обявиха, че няма да участват в преговори за втория мандат