Георги Коритаров почина от Ковид

На 61 години внезапно почина журналистът Георги Коритаров. Това съобщи във Facebook Георги Харизанов, директор на Телевизия „Европа”, в която до вчера Коритаров водеше предаване.

Вчера сутринта, по време на предаването Коритаров се почувствал зле. Трудно дишал, кашлял, сърцето му прескачало. По обяд състоянието му се влошило и го приели спешно в "Токуда" с положителен тест за Ковид-19.

Той бил ваксиниран и предстояло да му поставят втора доза, когато се появили симтомите на вируса - разказва Георги Харизанов.

Георги Коритаров е роден е на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология –сърбохърватски език в Софийския университет „Климент Охридски“.

Коритаров започва да се занимава с журналистика от създаването на вестник „Демокрация“ като парламентарен репортер. По-късно работи в „Континент“и радио „Свободна Европа“.

През 2003 г. той е водещ на аналитичния преглед на печата „Блиц“, съвместно издание на Радио „Свободна Европа“ и bTV в рамките на сутрешния блок „Тази сутрин“. От началото на 2005 г. Коритаров е в Нова телевизия, където води половинчасовото токшоу „Коритаров Live”. По-късно става част от сутрешния блок „Здравей, България“. От 2010 до края на януари 2018 г. работи в телевизия „ТВ плюс“. От 2018 г. Коритаров има собствено предаване в Телевизия „Европа” - „Свободна зона”.

ПОЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!