Поръчителите на побоя над Слави Ангелов се укриват в чужбина

Поръчителите на побоя над разследващия журналист Слави Ангелов се укриват в чужбина. Те имат интерес от дестабилизация на страната.

Това обяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг в прокуратурата. Става въпрос за хора, които са обект на разследване и се укриват по други досъдебни производства, допълни обвинител № 1.

Тримата задържани за побоя над Слави Ангелов са спортисти, не са осъждани, но са криминално проявени. Сред събраните доказателства са и ДНК-експертизи, уточни Гешев. А в едно от лицата, въпреки че не е пряко относимо към предмета на доказване, бе намерена книгата "Моята борба“ на Хитлер, знаме със свастики, заедно с палки, чукове, белезници и други да ги наречем "инструменти на труда", разкри още главният прокурор.

Като обвиняеми са привлечени тримата за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов, както и за притежание на високорискови наркотични вещества. Тоест за три отделни престъпления за всеки един, обясни Гешев.

През уикенда в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража” на тримата.

Ще работим, за да стигнем до поръчителите, добави главният секретар на МВР Ивайло Иванов.