ПП и ДБ ще се явят заедно на националните и европейските избори

"С ДБ ще се явим заедно и на националните, и на европейските избори. Заедно сме по-силни, отколкото поотделно, допълваме се”. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков след двудневното Общо събрание на партията.

"Заедно коалицията ПП-ДБ ще покаже, че България може да бъде една нормална европейска държава. Не предадохме принципите си", обяви още Петков.

Евролистата е изцяло избрана по време на общото събрание. „Без предварителни договорки, без запазени места. Това се случи и на изпълнителния съвет, и сега на националния”, каза Петков. Водач на листата е Никола Минчев, бвш председател на НС , сред номинираните от ПП са бившият министър на иновациите Даниел Лорер, депутатите Христо Петров – Ицо Хазарта, Настимир Ананиев, Явор Божанков, Искрен Митев, Деница Симеонова.

"Искаме да сме първа политическа сила, за да покажем, че българският народ стои зад същата визия - с тези реформи, с тези идея, с тази идея за България като една нормална европейска държава. Няма да се предаваме и няма да се огъваме, защото някой си мисли, че властта е по-важна. И другото, което се разбра ясно - че всички други партии се съобразяват, ако имаме политическата сила", каза Петков.