Аврамов: Общото управление е стъпка към нормализация

Това е алтернативата на това да намажем цяла България с червена боя. Така метафорично оцени общото управление на първите две парламентарни сили, ГЕРБ-СДС - ПП-ДБ, политологът Димитър Аврамов за Нова тв.

Колкото и да не ни харесва, това е единствено възможната формула на стабилност. Правителството може да се разпадне след три дни, но е много важно да не го разпадаме преди да се случило още, коментира политологът.

Според него нито една от партиите не го харесва - ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС също, но това е единствено доброто.

"Дайте да заредим обществото с позитивни очаквания, защото бедата е голяма иначе и отиваме наникъде. Страната се обвива в мъгла и лоши очаквания, а никой не иска да живее в такава държава", коментира още Аврамов.

Ясно е, че прокуратурата не работи, имаме консенсус по този въпрос в обществото. Вместо да разследва корупцията и да казва толкова хора са влезли в затворите за корупция, прокуратурата дава ПКФ и ни казват този е мафиот, този праща СМС-и. Това не работи. Две големи групи вътре се обвиняват взаимно.

Мерило за това кой е лош в една държава е прокуратурата. Може би най-накрая двете първи политически сили разбраха, че е глупаво да се карат за това кой е по-лош и колко е нарушавал закона, като няма измерител, няма работеща прокуратура, каза Димитър Аврамов.

Според него Гешев в момента е полезен, защото даде повод за обединение на обществото. Той ускори процесите.

Общото управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е стъпка към нормализация - коментира още политологът.