Китай цензурира сериала "Приятели"

Китайските фенове на сериала "Приятели" изразиха недоволство от цензурирането на Лейди Гага, Джъстин Бийбър и южнокорейската група Би Ти Ес от новия епизод на сериала, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Дългоочакваният нов епизод от култовата поредица беше излъчен от три китайски стрийминг платформи, но кадри с участието на някои от гостуващите звезди бяха изрязани от управляващата Китайска комунистическа партия.

Американската певица Лейди Гага трябваше да отмени турнето си в Китай през 2016 г. заради срещата ѝ с тибетския духовен водач Далай Лама.

Канадският изпълнител Джъстин Бийбър е блокиран от Пекин след 2014 г., след като публикува своя снимка от храма Якусуни в Токио, в който се почита паметта на загиналите във войните, водени от Япония.

Кей-поп звездите от Би Ти Ес предизвикаха недоволството на Китай миналата година, когато не споменаха китайците, загинали в Корейската война в изказване за "болезнената история" на региона.

От китайските стрийминг палтформи iQiyi, Youku и Tencent Video не отговориха на въпросите на АФП за това какви са били причините за цензурата на кадрите от епизода.