Сарафов: Името на бившия главен поркурор излиза и при двата кръга

Има едно име, което излиза "пред скоби" и в двата кръга и това е на бившия главен прокурор Иван Гешев. Той е свързан и с двата кръга, името му излиза като информация.

Това обяви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в отговор на въпрос как толкова години дейността на кръговете около Петьо Петров Еврото и Мартин Божанов Нотариуса е останала скрита за прокуратурата и полицията.

Сарафов коментира темата по време на брифинг пред журналисти, след като заедно с екип от прокурори влязоха в Софийската районна прокуратура, където ще се извърши ревизия на дела.

От прокуратурата съобщиха, че ще се проверяват дела, които са прекратявани, по които наказателното производство е спирано и които все още стоят нерешени. Проверката трябва да приключи до края на месеца, а констатациите по нея ще излязат малко по-късно.

Борислав Сарафов каза още, че ще се проверяват и конкретни дела, и конкретни магистрати, които станат известни, че са част от определени кръгове и "търгуват със справедливост и правосъдие", като такива имена, по думите му, излизат във всеки един ден. Той посочи, че няма данни за политици, които да са свързани с Мартин Божанов, но има за магистрати.