Заплахи срещу следователи, съдии и прокурори

Прокуратурата разследва няколко души, сред които се подозира, че има и журналист, за търговия с влияние.

От държавното обвинение разпространиха намерени у един от тях записи, в които се обсъжда смяната на главния прокурор Иван Гешев и се обяснява, че се събират 400 000 лева за смяната на полицейски началник. Намерен е и списък с имена на магистрати.

След разследване по секретен доклад от септември 2022 година срещу престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления, по което са проверени данни и за наркоразпространение, на 7 март т. г. Софийската градска прокуратура предприема действия по претърсвания в домовете на заподозрени. Така попада на списъка с имена на 18 магистрати, работили във вече закритите спецсъд и прокуратура, както и голямо количество флашки.

Записите бяха показани пед медиите. Записани са разговори в заведения и помещения, в които се говори, че Гешев е пътник, споменават се политически партии, имена на лидери на партии. Споменават се "Цецо от Белград", Черепа, Бобоков, Владислав Горанов. Иронично се коментира посещението на Иван Гешев в САЩ като се намеква, че има организация той да бъде атакуван с компромати, за да бъде отстранен от поста, за което ресурсът бил “неограничен“.

Тук става въпрос за това, което някои наричат „овладяна държава“, а други наричат „мафия“ – срастване на всякакви институции, криминална престъпност мутри и който искате още, коменира Иван Гешев.