Прокуратурата проверява партиен лидер за присвоен 1 млн. от субсидия

Окръжната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Поводът са два репортажа от разследване на Нова тв, съобщават от държавното обвинение.

Става дума за разследване, което показа как лидерът на партия "Възраждане" не се е отказал да получава субсидия, както бе обещал, но пък се е сдобил с луксозна къща и кола.

Разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия „Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лв., връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на Нова тв факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки, информират от прокуратурата.

"Радвам се, че това започва и се надявам , когато приключи и се докаже нашата невинност Нова тв да излъчи опровержението ни" - казва лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов за "24 часа". До края на седмицата ще внесе искови молби срещу телевизията и Васил Иванов за клевета-обявява още Костадинов.