Шофьорът- убиец на Милен Цветков, може да лежи доживот

Софийската градска прокуратура е преквалифицирала обвинението срещу Кристиан Николов - шофьорът, който блъсна и уби с джипа си тв водещия Милен Цветков.

Предявено му е ново, по-тежко обвинение за извършено умишлено престъпление, което предвижда от 15 до 20 години или доживотен затвор.

В съобщението на прокуратурата се посочва още:

Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара от ПТП на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - „задържане под стража“.