8 души арестувани на протест на "Възраждане"

Извънпарламентарната партия “Възраждане” организира протест с няколко стотин души пред Народното събрание в София. Проявата не беше разрешена, защото протестите са забранени заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса.Имаше напрежение за кратко , когато протестиращ се опита да нахлуе в сградата, но беше задържан от полицаите.

По-късно протестиращите се насочиха към Министерския съвет, като за известно време спряха и пред финансовото министерство и също скандираха "Оставка".

Демонстрантите обявиха , че са гневни от факта, че българската държава не им е помогнала по време на извънредното положение и ги е обрекла на фалити, глад и мизерия.

Както на други прояви на партия “Възраждане”, някои от участниците вееха руски знамена или носеха тениски с лика на президента на Русия Владимир Путин- пише "Св.Европа".

Лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов, който е и организатор на протеста обясни, че причина за недоволството е несправяне на държавата с последиците от коронавируса, вследствие на което са били накърнени икономическите интереси на българския народ и са наложени репресивни мерки.

В сряда прокуратурата започна разследване на лидера на "Възраждане" за неправомерно изразходване на партийна субсидия от 1млн.лв.

Вижте повече