Напрежение и още едно блокирано кръстовище в София

В 24 ден на антиправителствените протести палатките на двете кръстовища- Орлов мост и пл.Независимост остават. Към двете кръстовище от снощи има още едно блокирано- това при Софийския университет.

Напрежение се създаде около 22 часа снощи , след като полицията охраняваща протеста спря един от бусовете от шествието на майките .

Майките от "Системата ни убива" се върнаха от автошествието си до Банкя, до къщата на премиера Борисов.

"Нашето искане е само едно от началото на март месец, протестираме пред МС - денонощно бяхме там - искаме оставка на кабинета „Борисов 3”. И тъй като не ни видя, не ни чу пред МС, освен че ни нарече катун, сега ние отиваме на място там", каза Вера Иванова преди началото на шествието.

Около 22 часа шествито стигна до Университета и полицията не позволи те отидат към Орлов мост. Бусовете бяха посрещнати от 3-4 реда плътен полицейски кордон. Дойдоха и протестираки около спрения бус, съдаде се напражение. Майките изведоха децата пред белия бус, част от децата дори се качиха на капака на буса. Полицията също, за да покаже своята добра воля, доведе нов полицейски кордон с жълти жилетки, на които пише "Антиконфликт", предаде БНТ.

Протестиращите скандираха "Мафия" към полицаите. Водят се преговори с част от демонстрантите. Трите полицейски кордона се изтеглиха и останаха само полицаите с жълтите жилетки. Те се подредиха от двете страни на белия бус.

По време на шествието група момчета запалиха черни димки. Според част от протестиращите това са провокатори. Затова помолиха полицаите пред Народното събрание да ги задържат, но желанието им не беше изпълнено.

Към 23 часа майките излязоха от блокирания бос и развяха черните знамена.

И тази сутрин обстановката е същата. Бусът е блокиран. Майки и протестриащи са около него. От снощи там са Мая Манолова и Христо Иванов.