Около полунощ завърши протестът в 23-я ден

Около 19 часа в 23 -та вечер се събраха протестиращите на площад"Независимост" и два часа по-късно - 21 часа тръгнаха на традиционното си шествие. Този път шетсвието беше само пред сградата на НС, Софийския университет до Орлов мост.

Палатките на двете кръстовища остават и за движение са затворени булевардите "Цариградско шосе", както и "Евлоги и Христо Георгиеви". Пропускат се само линейки.

Под наслов „11 години стигат, време е за промяна, не за подмяна“ премина поредната вечер на антиправителствен протест в София.

Към 22 часа протестиращ е бил отведен от Олов мост, следа като обявил, че е против блокадите и се опитал да се качи на трибуната . Намесата на полицията предотвратила ескалация на напражението, предаде БНТ.

Пред медиите мъжът заяви , че е ядосан защото не може да стигне до дома си и че не се плаши от протестиращите, защото бил съден за футболно хулиганство.

Протестиращите го обявиха за пиян провокатор. По-късно мъжът е бил освободен .

Протестиращи в Стара Загора се заканиха да блокират напълно пътя към Черноморието , но АМ "Тракия" в района на пътния възел за Стара Загора и Хасково остана отворена. Автоколоната не беше допусната до там от полицията.

Задържаният сутринта Петър Кърджилов при инцидента с жената на Орлов мост , е получил обвинение за хулиганство с особена дързост и циничност. Освен това той е отказал да бъде изследван за съдържание на алкохол и наркотици в кръвта, посочва БНТ, позовавайки се на информация от прокуратурата.

Кърджилов е задържан за 72 часа и предстои да се прецени дали да бъде искана от съда постоянна мярка "задържане под стража".

Кърджилов беше задържан след като заля с кафе и обидни думи жена на Орлов мост , обявила се против блокирането на кръстовището.

Около полунощ приключи протестът, като 100-на души останаха в палатките на двете кръстовища за нощта.

Днес отново се очаква движението в София да е затруднено.