Откриват живо бебе на мястото на падналия самолет в Карачи

Самолет на Airbus, опериран от Pakistan International Airlines, е катастрофирал със 107 души на борда, предаде Органът за гражданска авиация на страната (CAA), цитиран от Bloomberg.

Полетът от Лахор до Карачи е превозвал 99 пътници, а екипажът му е бил от осем души, посочи още CAA. Самолетът се е разбил близо до летището, в жилищен район на Карачи . Няма оцелели от 107 -те души на борда на самолета-събщи кметът на града.

На мястото, където падна "Еърбъс А 320" в Пакистан откриха живо бебе, съобщи "Мирър" , цитиран от Vesti.bg=

От излъчените по местната телевизия кадри се вижда мъж, който изнася бебе от мястото на авиокатастрофата. Предполага се, че семейството на детето е живяло в една от сградите, върху които падна самолетът. Не се съобщават данни за състоянието на родителите.

Карачи е един от най-големите градове в света , има 14 млн.жители.

Малко по-късно стана ясно, че пакистанският киноактьор, певец и пилот Факхр-е-Алам е публикувал в профила си в Туитър разговора на екипажа на разбилия самолет, както и списъка на пътниците в него.

Според откъса от записа на разговора с диспечера става ясно, че пилотът съобщава, че е изгубил единия двигател, след което диспечерът дава одобрение за достъп до пистата за кацане. Веднага след това самолетът подава сигнал за бедствие.

Това е втората самолетна катастрофа за пакистанския превозвач за по-малко от четири години. Ръководителят на авиокомпанията подаде оставка през 2016 г. - по-малко от седмица, след като катастрофа с ATR 42 уби 47 човека.