Телеграм: Путин е опериран, предстои му нова интервенция

Миналата седмица руският президент е преживял спешна операция, предстои му още една. Според непотвърдена информация на популярния руски Telegram канал "Генерал СВР" това се е случило в нощта на 12 срещу 13 май.

В нощта на четвъртък, 12 май, срещу петък, 13 май, Путин се е подложил на хирургична процедура за отстраняване на течност от корема. Процедурата преминала нормално, без усложнения, пише "Генерал СВР".

В последните години упорито се носят слухове за сериозно и дори фатално заболяване на Путин. Един от първите, които заговориха за това, беше руският политолог Валерий Соловей, с когото някои руски медии свързват въпросния канал "Генерал СВР".

Слуховете за болестите на Путин напоследък се засилиха. През 2022 г. руският ресурс "Проект" пусна голямо разследване, че Путин е придружаван навсякъде от внушителен екип от лекари. Според журналистите хирург онколог прекарва най-много време с диктатора. Наличието на рак при диктатора наскоро беше споменато и лично от ръководителя на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов. Той уверява, че Путин има няколко сериозни заболявания. Факт е, че напоследък Путин наистина не изглежда много добре. Някои отбелязват подпухналото му лице и силно подутите вени на ръцете. Освен това Путин все по-рядко се появява на публично място.

Според Христо Грозев, създател и ръководител на групата за журналистически разследванияя Bellingcat обкръжението на Путин смята, че той е неизлечимо болен.