Остават амбициите на Русия да превземе цяла Украйна

Руският президент Путин не се е отказал от амбициите си да превземе по-голяма част от Украйна, според американски разузнавателни данни. Руските войски са физически и морално изтощени и могат да постигнат само минимален териториален напредък, казват още данните.

В същото време Русия продължава офанзивата си в Източна Украйна. Складове с хуманитарна помощ са били унищожени при ракетен удар в близост до град Лисичанск в Луганска област, съобщи ръководителят на областната администрация Серхий Хайдай. Хангарите са почти напълно разрушени, но няма пострадали. В Лисичанск, който е последният град в областта под украински контрол, боевете се водят сграда за сграда, подчерта Гайдай.

В резултат на руски обстрел е повреден магистрален газпровод, което е оставило без газ градове като Мелитопол и Енергодар, както и много други населени места в областта. Това съобщава Запорожката областна администрация съобщи.

Украинският президент Зеленски коментира във видеобръщение ракетните удари в град Николаев. По града през вчерашния ден са пуснати 10 ракети и всички те са били по граждански цели, обяви още Зеленски.